*Ordet fanzine är en förkortning av "Fan Magazine", och är en slags hemmaproducerad amatörtidning eller tidskrift. Alla kan göra fanzine, och de kan handla om vad som helst – serier, musik, film, sport osv. Redax är en förkortning av "redaktion" och kommer ursprungligen från serietidningen Fantomen.

måndag 4 augusti 2014

Albins fanzine-samling

Albin hade med sig ett gäng fanzine att visa oss, vi tittar närmre på några:


Denna är från en fanzinefestival i Oakland, det är en snabbmats-förpackning med små blad i. Den går t.ex. att hänga upp eftersom den har ett stålhandtag.


Det här är ett zine som Albin har varit med och gjort tillsammans med andra.


Detta är vågorna; de långsamma de höga de farliga de som slår mot stenen - ett kedjebrev, ett sätt att fråga er om ni vill göra oss till fler mer, saker vi inte anat fanns. Vi vill att stilla havet ska få material, ljud, texter, bilder - vad som helst som kan vara viktigt.

Skicka det och det som är däremellan eller bortom till duskafahelastillahavet@gmail.com.

Mejla till oss om du vill ta över ansvaret för vad som läggs upp, vem som vet att stilla havet finns. Vi vill att det ska spridas. Detta är en övning i att förlora kontrollen. Vi hoppas att något kan riskeras. Horisonten, makten, den ensamma sorgen.

--> --> --> Gå till 

stillahavet.wordpress.com

för att hitta stilla havet.

Låt det bli en smitta - sprid till alla vars brev, drömmar, kom-ihåg-lappar du drömt om att läsa - -

Käraste hälsningar
Stilla havet

Den är utskriven på transparent papper och glansigt silverpapper (bilden blev lite suddig).… och så två med rosa omslag.