*Ordet fanzine är en förkortning av "Fan Magazine", och är en slags hemmaproducerad amatörtidning eller tidskrift. Alla kan göra fanzine, och de kan handla om vad som helst – serier, musik, film, sport osv. Redax är en förkortning av "redaktion" och kommer ursprungligen från serietidningen Fantomen.

onsdag 6 augusti 2014

Studiebesök i huset

Någon noterade på vägen till Konsthallen att det var stora fönster högst upp, och blev nyfiken. Vi gjorde ett litet spontant studiebesök till översta våningen. Där finns konstnärsateljéer, det kan vara bra att ha stora fönster med bra ljusinsläpp när man målar (men det är inte så noga när man gör fanzine...). Vi träffade Jan, som förbereder målningar till en utställning på Konstakademien, och Rikard som jobbar som grafisk formgivare både digitalt och med trycksaker.


Rikard visade en bok som han håller på med, som heter "Tennis". Han beskrev det som att det är en slags poesi, fast med linjer istället för ord. Om man skulle ta isär boksidorna och lägga dem plant bredvid varann så skulle de bilda en tennisplan skala 1:1.