*Ordet fanzine är en förkortning av "Fan Magazine", och är en slags hemmaproducerad amatörtidning eller tidskrift. Alla kan göra fanzine, och de kan handla om vad som helst – serier, musik, film, sport osv. Redax är en förkortning av "redaktion" och kommer ursprungligen från serietidningen Fantomen.

GÄSTER

MÅNDAG
Albin Bandini håller på med poesi, flygblad, fanzines, texter, bilder, brev. Gillar papper, kopieringsapparater, att skanna, skriva, hitta fanzines och saker som förvånar. Gillar saker som går att göra själv och tillsammans – ord, bilder och betydelser.

På Fanzine Redax vill Albin prata om: Vad är ett fanzine? Vilka fanzines drömmer vi om att läsa och att göra? Tillsammans tittar vi på material (papper, internet, kopieringsapparater, skanners, saxar, lim, bilder och allt annat) och provar att göra fanzines.

TISDAG
Linn Bursell skriver mest men gillar också att klippa och klistra och rita. Linn skriver ibland tillsammans med andra och ibland själv, och har nyligen skrivit klart en bok som heter ”Allt som är”. Ofta skriver Linn saker som är politiska, om sånt som är sorgligt och gör henne arg och som man måste skriva om för man tänker på det hela tiden.

På Linns dag på Fanzine Redax blir det fokus på text. Vi gör skrivövingar och tittar på fanzines som är inriktade på text och läser andra texter och lyssnar lite på musik. På eftermiddagen blir det kollage och "cut up", d.v.s. klippa och klistra med bilder och text.

ONSDAG
Hanna Gustavsson är illustratör och serietecknare, och har hållt på med massa olika saker, t.ex. teckning, collage, foto, film, skriva och bygga saker. För ett år sen gjorde Hanna en serieroman som heter "Nattbarn". I framtiden vill hon fortsätta göra serieromaner men också experimentera mer med olika tekniker.

På Fanzine Redax kommer Hanna visa sin egen fanzinesamling, och berätta om hur hon via fanzines kom in på serier. Tillsammans med Hanna gör vi olika övningar kopplat till serier och fanzines, bl.a. provar vi att göra en stafettserie.

TORSDAG
Kristina Abelli Elander är konstnär och serietecknare/författare. Har undervisat många år på Konstfacks avdelning för Konst och på Kungliga Konsthögskolan i Stockholm. Kristina gör utställningar på galleri och konsthallar, och är särskilt intresserad av  historieberättande i olika former, det kan t.ex. vara vad som skiljer en dialogbaserad/-driven handling mot en enbart bilddriven berättelse.

På Fanzine Redax kommer Kristina fokusera på "Storytelling", d.v.s. att hitta din egen historia, hur närmar du dig din idé och hur materialiserar du den.

FREDAG
Vi gör klart våra fanzine, eller så gör vi fler och kanske provar saker vi inte har hunnit tidigare under veckan. Vi pratar om vad som varit roligt under veckan och vad man kan fortsätta med hemma. Vi tänker igenom och förbereder lite inför utställningen som börjar dagen därpå också förstås (det är utställning under helgen för alla som vill komma och kolla på våra fanzine!).
Info kommer inom kort om vem som gästar oss denna avslutande dag.

ALLA DAGAR
Maryam Fanni finns på plats alla dagar och är den som ansvarar för Fanzine Redax. Maryam är grafisk formgivare och jobbar ofta med att skapa sådant som man kan bläddra i, böcker och tidningar av olika slag, och gör ibland också egna fanzine. Under veckan hjälper Maryam till med material och andra funderingar så att alla ska kunna genomföra sina idéer på bästa sätt.