*Ordet fanzine är en förkortning av "Fan Magazine", och är en slags hemmaproducerad amatörtidning eller tidskrift. Alla kan göra fanzine, och de kan handla om vad som helst – serier, musik, film, sport osv. Redax är en förkortning av "redaktion" och kommer ursprungligen från serietidningen Fantomen.

onsdag 6 augusti 2014

Hannas fanzine-samling

Hanna har gjort och samlat på zine i många år, hennes samling kommer finnas på Konsthall C även under utställningen i helgen för de som vill komma och kolla. Här är några exempel på zine Hanna har gjort, och några hon har hittat/köpt/fått.

Det här är ett fanzine i ordets ursprungliga bemärkelse kan man säga. Hanna har köpt den på Seriemässan på Kulturhuset (nästa gång i april 2015!). Den handlar om Bill Skarsgård.Det här är ett amerikanskt zine gjort av en som kallar sig fett-aktivist, en person som försöker motarbeta fördomar som finns om övervikt.


Det här är ett zine Hanna själv har gjort, den är mer som ett fotoalbum i vilket hon samlat upphittade bilder och lappar.


 I den här har hon samlat kontaktannonser och sedan illustrerat dem. "En bok om LÄNGTAN".Och här har vi två fanzine till, ett av Tyra Blomster, och ett dragspelszine av Joakim Ojanen.